VerdensKulturCentret får ny leder

07.06.2018
  • Foto: Marine Gastineau
Det bliver Åsmund Boye Kverneland som fra juli kommer til at stå ved roret på Nørre Allé 7

Musiker, projektmager, kunstner og iværksætter - det bliver en leder med erfaring fra alle dele af kulturlivet, som fremover kommer til at stå i spidsen for VerdensKulturCentret. 41-årige Åsmund Boye Kverneland kommer fra en stilling som daglig leder af den aktivistiske NGO Turning Tables, som arbejder for empowerment af udsatte unge gennem udtryksformer som foto, video og musik. Turning Tables har til huse i VerdensKulturCentret, og Åsmund har derfor både indsigt i huset og dets mange brugere. "Kombinationen af en fantastisk beliggenhed, og nogle virkeligt spændende kulturelle aktører gør, at Nørre Allé 7 har et enormt potentiale som jeg gerne vil sætte i spil. Jeg glæder mig helt vildt til at starte," fortæller Åsmund Boye Kverneland.

Ansættelsen kommer efter en periode med institutionel selvledelse i VKC, og selv om den struktur har kastet meget godt af sig, er der hos både medarbejdere og brugere opstået et ønske om en leder som kan sikre både strategisk udvikling og daglige drift af kulturhuset. Åsmund Boye Kverneland tiltræder stillingen som daglig leder 1. juli 2018.

 

Udover VerdensKulturCentret, vil Åsmund Boye Kverneland også få ansvaret for driften af Kulturhuset Indre By og Villa Kultur.