Menneskebiblioteket lancerer ny podcastserie

01.11.2017
  • Carl Redhead
Formålet med Menneskebibliotekets podcastserie er at skabe forståelse og accept, samt bryde med de tabuer og fordomme vi har til hinanden.

Normalt tager Menneskebiblioteket ud på biblioteker, virksomheder og uddannelsessteder, hvor man kan låne en bog i 30 min. og stille dem spørgsmål face-to-face. Dog er der stadig en masse mennesker som ikke har mulighed for at låne bøgerne, enten på grund af geografiske afstande, eller fordi de finder det grænseoverskridende at sidde overfor et menneske, som de måske har nogle fordomme overfor. 

 

Derfor lancerer Menneskebiblioteket nu denne podcastserie, som forsøger at skabe et rum for mennesker, som ellers aldrig ville mødes og lytte til hinanden. Serien er også for dig, som ønsker at udfordre dig selv på dine fordomme, eller blot for dig, som er nysgerrig på de historier, som seriens modige hovedpersoner kan fortælle.

 

På bogreolen i første sæson finder du bl.a. Manilla, der fortæller om at være flygtning fra sit hjemland, at være adskilt fra sin mor og sine søskende i lang tid og at genvinde fodfæstet i en ny tilværelse. Du kan også møde Bina, som har været bulimiker i 15 år og som lever med skammen. I de kommende afsnit kan du møde forskellige andre personer i samfundet, som hyppigt er udsat for fordomme og diskrimination, eksempelvis på grund af deres livsstil, beskæftigelse, sociale status eller etniske oprindelse.