Rwanda viser tænder

07 sep

Dato

07.09.2017, 17:00
Gratis
Fernisering for fotoudstillingen af den ugandiske fotograf Jjumba Martin

Tandsundhed Uden Grænser præsenterer i samarbejde med Verdenskulturcentret fotoudstillingen Rwanda viser tænder i perioden 4.-22. september 2017. 

Kom til fernisering den 7. september kl. 17. Den ugandiske fotograf Jjumba Martin fortæller om billederne fra et anderledes u-landsprojekt sammen med Tandsundhed Uden Grænser.

Herefter går rwandiske musikere på scenen og spiseriet ’Send flere krydderier’ har i aftenens anledning afrikansk mad på menuen. 

Arrangementet er gratis og åbent for alle!
 

Hvorfor Rwanda viser tænder?

I Rwanda er der blot 23 tandlæger til en befolkning på 11,7 millioner mennesker – det svarer til, at vi blot havde 11 tandlæger til hele den danske befolkning! Behovet for hjælp er enormt. Sygdomme i tænder og tandkød er primær årsag til at en rwander søger hospitalshjælp.

Udstillingen viser den lange række af tiltag som Tandsundhed Uden Grænser og SOS Children’s Villages Rwanda gør for at bekæmpe tandsygdomme og dårlig hygiejne i landet. 23.000 børn børster i dag dagligt tænder med fluortandpasta og vasker hænder i skoletiden. Men viden spredes gennem projektet endnu længere ud i samfundet. 

Når tandpinen udebliver, er der plads til smil, og børnene kan bedre koncentrere sig om læring og leg.

Kom til ferniseringen, hør om arbejdet og se billederne.