Langbordspaella

23 apr

Dato

23.04.2018, 18:00
75 kr.
I anledning af Danmark Spiser Sammen inviterer vi til langbordspaella i Send Flere Krydderier

Kom og nyd lækker paella serveret i store fade på langborde. Mange kender paellaen som Spaniens nationalret, men få ved at den har gastronomiske rødder i Nordafrika. Kulturkoordinator Gustavo López fra VerdensKulturCentret har en baggrund som kok, og denne aften vil han gå i køkkenet med kvinderne fra Send Flere Krydderier og tilberede maden, som dermed bliver en kombination af de forskellige landes traditioner på tværs af middelhavet.

Paellaen blive serveret med kylling, middelhavsrejer, safran og persille. Hertil laver vi "pa amb tomaquét" - ristet brød med tomat og hvidløg.

Der vil også være en lækker grøntsagspaella til vegetarerne.

Denne aften krydrer vi maden med sprøde flamencorytmer: 
Lars Emilio er kunstnernavnet på guitarist Lars Emil Jørgensen. I flamencoen - ligesom i al anden folkemusik - kan alle deltage i musikken med klap, dans eller sang, og flamencoen stammer fra en kulturel smeltedigel af maurere, jøder, zigøjnere og kristne i det sydlige Spanien i slutningen af det 19. århundrede. Musikken er derfor knyttet til en kultur, som repræsenterer diversitet og mangfoldighed. Til Langbordspaella vil Lars Emilio blive bakket op af sangerinde og danserinde Francisca Marchan. Musikken vil være fra Spanien, måske med et smut til Sydamerika...og hvem ved, hvad der ellers kan ske? 

Pris: 75 kroner pr. person
Tilmeldingsfrist: 20-04-2018
 

Om Danmark Spiser Sammen

Med store og små spisearrangementer over hele landet vil Danmark Spiser Sammen at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab. En lang række spisearrangementer i løbet af april skal sætte fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er at komme ud i enhver krog af Danmark – på tværs af generationer og kulturer.

Langbordpaella arrangeres af VerdensKulturCentret, Send Flere Krydderier og Københavns Madhus.