Duo-møde: Cachao & Tamayo

05 maj

Dato

05.05.2017, 20:00 til 22:30
50 kr. forsalg / 70 kr. i døren (kontant eller MobilePay)
Den cubanske pianist og mexicanske sangerinde vækker en musikalsk drøm til live

Koncerten trækker tråde til 30erne og 40ernes Havanas kærlighed og musik. Kom med på denne stemningsfulde rejse i lyd, med sange der har en caribisk brise og danner en romantisk, varm og summende atmosfære.

Duo'en bestående af den berømte cubanske pianist Lázara Cachao López og den herboende anerkendte mexicanske sangerinde Edith Tamayo opstod af en fælles længsel efter at vække en drøm, som deres bedsteforældre drømte, til live. Dengang i 30erne og 40erne, da tiden syntes at forløbe langsommere og mindre stressende end i dag; da man havde tid til jævnt og enkelt at forelske sig i kærligheden; en sen eftermiddag bemærke rytmen og svingen fra en gyngestol i forstuen hvor nogle lytter til Toña La Negra i radioen. Dengang, hvor man nød blot at se skibene afsejle fra Havanas havn, se dem forsvinde i horisonten og høre i det fjerde en vært præsentere trioen Matamoros i Tropicana.

Lyden af Cachao & Tamayo

Med Cachao og Tamayos fortolkninger ønsker de at lade de latinamerikanske musikperler blomstre på ny, sådan som de gjorde dengang tilbage i deres bedsteforældres tid. Cachao & Tamayo tager publikum med på en musikalsk rejse: la vieja trova santiaguera, danzón, guajiras, habaneras, bolero, el son cubano, m.f. Smukke sange som “Siboney” eller “Noche azul” skrevet af Lecuona. “Oración Caribe”, “Azul”, “Farolito” og mange flere fra “Flaco de Oro” Agustín Lara.

Den tilstedeværende og energiske tambor afspejler Amerikas hjerte. De sortes, kreolernes, indfødtes, europæernes kulturer som har beriget deres akkorder og sange. Med blod, sved, melasse og død jord blandet sammen har man sået rødderne til duoens prægtige musikalske arv.

Dørene åbner kl 19.30 og koncerten begynder kl 20.00.

Køb billet i forsalg til 50 kr. via mobilepay på 60606616 - dette gælder indtil d. 5. maj kl. 17.00

Billetter kan købes i døren fra kl. 19.30 til 70 kr.

 

Om kunstnerne

Lázara Cachao López, pianist født i Havana, Cuba

Datter af legendariske Orlando Cachaíto López, der var med i Buena Vista Social Club fra starten; barnebarn af Israel López Cachao, der sammen med sin bror komponerede den første Mambo: starten på en folkelig musik genre i Cuba i slutningen af 1940erne. En komposition som gik verden rundt med Pérez Prados orkester. Lázara voksede altså op i en familie bestående af de største musikere, og det var kun at forvente at hun ville gå ad samme vej. Hendes spillestil er naturligvis præget af hendes far, bedstefar og onkel, som, i følge Lázara selv, har lært hende alt hvad hun udfolder siddende ved klaveret.

Som ung studerede Lázara Cachao López på Escuela Nacional de Artes i Havana, hvor hun specialiserede sig i afrocubansk musik og musikalsk ledelse. Efter skolen, begyndte Lázara at turnere verden rundt, og idag, bosat i Europa, kan hun opleves på diverse festivaler og teatre. Igennem klaveret holder Lázara live i hendes families og lands musikalske traditioner. Lázara forblænder publikum og inviterer dem ind i et legentarisk musikalsk univers.

Edith Tamayo Begyndte allerede som ung pige i sin hjemstat Sinaloa i det nordvestlige Mexico, at synge på festivaller, tv og radio.

Hendes gennembrud blev en optræden sammen med  den legendariske sangerinde Lola Beltrán, og som 16-årig fik hun et stipendium til at fortsætte musikkarrieren og -studierne i Mexico City.  I en årrække sang hun i koret i den nationale Mexicanske opera  på Bellas Artes i Mexico City. I dag bor hun i Københaven og optræder rundt omkring med forskellige band med forestillinger for børn og voksne. Hun er medlem af Band Kalaveritas, Piñata og er solist i sit eget band ” Edith Tamayo & Latincacao” med udgivelse af albummet Patita Salada i 2010.

Edith Tamayo optager nu sit andet album Coincidencias, sammen med Trio Domison og den talentfulde musiker Eliel Lazo, der indeholder nogle af hendes kompositioner.