Dinner & Docs: Motley's Law

09 maj

Dato

09.05.2018, 18:00 til 22:00
150 kr.
Gribende film om 38-årige Kimberley Motley, som har forladt sin mand og tre børn hjemme i USA for at arbejde som forsvarsadvokat i Kabul

Dinner & Docs er et koncept der forener kulinariske madoplevelser med udfordrende film og et intimt møde med filmskaberen. Hvert arrangement består af en filmscreening efterfulgt af en uformel debat og snak mellem gæsterne og filmens instruktør over en lækker middag.

Denne aften viser vi Motley's Law og får besøg af instruktør Nicole Nielsen Horanyi. 

Om filmen

I slutningen af 2014 vil de sidste internationale kampstyrker trække sig ud af Afghanistan. 38-årige Kimberley Motley har forladt sin mand og tre børn hjemme i USA for at arbejde som forsvarsadvokat i Kabul. Hun er den eneste udenlandske advokat, som har licens til at procedere i de afghanske retssale, for ikke at nævne den eneste kvinde. Sammen med sin afghanske assistent, forsvarer Kimberley vestlige og afghanske klienter, der er anklaget for kriminelle handlinger. Penge og prestigefyldte menneskerettighedssager har drevet hende i 5 år, men trusler og landets tilstand gør det sværere og sværere for Kimberley at fortsætte sit arbejde.

Om instruktøren

Nicole er datter af en dansk mor og en ungarsk far. Hun er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2007. Nicole har instrueret dokumentarerne "The Devilles" (2009) og "Au Pair" (2011), der begge blev vist på flere internationale filmfestivaler. "Motley's Law" (2016), der havde verdenspremiere til Chicago Film Festival og modtog Grand Jury Prize Award ved DOC NYC, og "En fremmed flytter ind" (2017), der blev udtaget til visning på IDFA.

Prisen er inklussiv film, debat og middag serveret af Send Flere Krydderier.